top of page
74f59acf-ec16-4ed1-babe-261be43d76ab_edited.jpg

"Ik haal er plezier uit wetenschappelijke kennis toegankelijk te maken voor een breed publiek."

Winnaar Pecha Kucha presentatie

wedstrijd 2014

Winnaar nationale finale Famelab

pitch wedstrijd 2020

Lid Faces of Science (KNAW, Jonge 

Akademie) van 2014-2021

Over mij

Ik ben Liza Cornet ('s-Hertogenbosch, 1987). Gepromoveerd wetenschapper met een passie voor wetenschapscommunicatie. In 2018 richtte ik Studio Wetenschap op en sinds 2021 richt ik me fulltime op wetenschapscommunciatie. 

Ik studeerde aan de Universiteit Maastricht en behaalde mijn Bachelordiploma Psychologie en Masterdiploma Neuropsychologie (cum laude). In 2016 promoveerde ik aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift 'Brains Behind Bars', genomineerd voor de Willem Nagel prijs. Daarna werkte ik een aantal jaar als onderzoeker bij het Ministerie van Justitie & Veiligheid, Universiteit Twente en Universiteit Leiden. 

Een tijdlang combineerde ik het werk als wetenschapper met verschillende activiteiten om wetenschap te communiceren. Maar het verlangen om als zelfstandige door te gaan en mijn eigen ideeën over wetenschapscommunicatie uit te werken, werd steeds groter. In de zomer van 2020 hakte ik de knoop door. Ik besloot fulltime aan de slag te gaan met wetenschapscommunicatie. 

 

Naast wetenschap en communiceren, heb ik een liefde voor architectuur, design en kunst. Die liefde combineer ik met mijn passie voor wetenschapscommunicatie. Ik vind het belangrijk dat de inhoud van een tekst, presentatie of filmpje hand in hand gaat met visuele schoonheid. ​

"Science communicator of the future"

“FameLab is about finding the new face of science. A scientist who is able to communicate science to non-scientific audiences in a clear and compelling way. Liza has shown she can do that. As one of the science communicators of the future, she will keep inspiring people to see the world from a new perspective.”

Stijn Cornelissen

Jurylid Famelab Netherlands, 2020

Bekijk mijn pitch over het maken van een goede wetenschapspitch:

Met dank aan British Council NL en Science LinX, het science center van de Faculteit Science & Engineering, Rijksuniversiteit Groningen. 

bottom of page