top of page
dia-SW7.jpg

van proefschrift naar magazine

Doe maar 200 boeken

Dat was wat ik zei tegen de drukker toen hij vroeg hoeveel proefschriften ik wilde laten drukken.

Toen de dozen met proefschriften arriveerden, was ik supertrots!

 

Toch zei ik tegen mijn vrienden, familieleden en collega's dat ze echt niet mijn proefschrift hoefden te lezen. 

Gek eigenlijk...

Met IN PRESS® proefschrift magazine

maak je je kennis toegankelijk voor veel meer mensen

100% aanrader!

Liza heeft voor mij een INPRESS proefschriftmagazine gemaakt dat een heel overzichtelijke en toegankelijke toevoeging is op het proefschrift! Ik krijg er veel complimenten over en zelfs mijn professor vindt dat eigenlijk ieder proefschrift begeleid zou moeten worden met een INPRESS proefschriftmagazine. Je bereikt een diverser en groter publiek omdat het gemakkelijk doorleest en heldere teksten bevat zonder dat het een soort jip-en--janneke taal wordt. Het blijft professioneel en toch heb ik ook mijn persoonlijke touch aan de teksten kunnen geven.
De samenwerking met Liza was tof, ze is heel accuraat en vraagt goed door. Dit helpt je ook bij het voorbereiden van je verdediging ;-) Er was nog een obstakel vanwege copyright op een afbeelding van mijn voorkeur maar hier heeft ze heel flexibel op gereageerd. 100% aanrader!

Suzan van Brussel

Dit magazine is een hele belangrijke aanvulling op mijn proefschrift geworden

Door Liza Cornet van Studio Wetenschap is er een super mooi en goed IN PRESS proefschrift magazine van mijn proefschrift gemaakt. De samenwerking hierin verliep heel prettig. Liza was erg accuraat, betrokken, flexibel en d.m.v. het eenmalige interview wist ze precies wat belangrijk was voor mijn IN PRESS proefschrift magazine. Dit magazine is een hele belangrijke aanvulling op mijn proefschrift geworden door het bereik van mijn onderzoek wat hiermee erg vergroot wordt naar professionals/familie/vrienden die geen wetenschappelijke achtergrond hebben. Een aanrader voor alle promovendi om je onderzoek zo naar buiten te brengen!

Laura van Duin

Wat mij betreft een must voor de wetenschap!

Ik ben super blij met het mooie en aantrekkelijke magazine (InPress) dat tot stand kwam dankzij Liza Cornet. Liza weet wetenschappelijk onderzoek op leuke en creatieve wijze te communiceren naar een breder publiek. Het proces waarin dit magazine tot stand kwam is professioneel, inspirerend, leuk en creatief. Het hielp mij als onderzoeker om kernboodschappen te formuleren en anders tegen bevindingen aan te kijken. Wat mij betreft een must voor de wetenschap!!

Helena Oldenhof

Al meer dan

0

0

0

3

Magazines zijn verspreid onder een breed publiek!

5 redenen om een IN PRESS® proefschrift magazine te laten maken

Met IN PRESS® proefschrift magazine bereik je veel meer mensen. Denk aan familieleden, vrienden, beleidsmedewerkers, praktijkprofessionals en journalisten. 

IN PRESS® proefschrift magazine is een unieke, moderne en opvallende vorm van kennisdeling. 

Het proces van IN PRESS® proefschrift magazine maken, helpt de kern van je onderzoek helder te krijgen. Een goede voorbereiding op je lekenpraatje en verdediging!

Met IN PRESS® proefschrift magazine heb je je verhaal grotendeels al klaar voor een interview met een journalist. 

Door meer proefschrift magazines en minder boeken te laten drukken, verspil je  veel minder papier.

Zij gingen je voor

Voorkant.png
voorkant.png
Voorkant.png

Wat houdt het maken van IN PRESS® proefschrift magazine in?

1

Je wordt ongeveer anderhalf uur geïnterviewd over de belangrijkste punten uit je proefschrift. Dit online interview vindt plaats minimaal 12 weken voorafgaand aan het moment dat je het magazine beschikbaar wil stellen. Wegens grote interesse is het raadzaam om zo snel mogelijk na afronding van je proefschrift contact op te nemen.

2

Op basis van het interview wordt een toegankelijke tekst geschreven en bijpassend beeldmateriaal uitgekozen. Een professionele vormgever maakt het magazine op en personaliseert het magazine in de stijl van je proefschrift. 

3

Het magazine komt in flipbook-vorm online op deze website te staan zodat je het eenvoudig kan delen met anderen. Als je wil kan je het magazine ook laten drukken. 

The Academy.png

Een volledig proefschrift magazine kost:

€1.450,-

(incl. BTW)

07-02-2024
Wegens overweldigende interesse in de magazines is het op dit moment helaas niet mogelijk om een magazine te laten maken. Hou de website in de gaten voor updates.

 • Hoe verloopt het proces van een IN PRESS proefschrift magazine maken precies?
  Hier vind je een overzicht van het hele proces van een IN PRESS proefschrift magazine maken.
 • Wat komt er precies in het magazine te staan?
  De inhoud van het magazine is vergelijkbaar met de Nederlandse samenvatting, maar de tekst wordt op zo'n manier herschreven dat het toegankelijk is voor een publiek dat niet bekend is met jouw onderzoek. Daarnaast zorgt een professionele vormgever voor een mooi en gepersonaliseerd design met de cover van je proefschrift als uitgangspunt. Ook kan je in het middenblad iets zeggen over het verhaal achter het design van de voorkant van je proefschrift, als je dat wil.
 • Hoe deel ik de online versie van mijn magazine?
  Als jouw online magazine klaar is, krijg je een persoonlijke link naar je magazine. Dit is een openbare link die je eenvoudig kan delen. Ook andere geïnteresseerden kunnen jouw magazine inzien zodat jouw kennis toegankelijk is voor een breed publiek. Dat is de visie van Studio Wetenschap.
 • Kan ik ook mijn proefschrift laten opmaken en ontwerpen?
  Studio Wetenschap kan hier niet in voorzien, maar je zou je proefschrift kunnen laten opmaken en ontwerpen door Proefschrift AIO.
 • Ik promoveer binnenkort, kan ik nog een magazine laten maken?
  Om voldoende tijd te hebben voor het maken van het magazine, is het raadzaam om minimaal 10 weken voordat je het magazine wil delen, contact op te nemen.
 • Wat zijn de kosten voor het drukken van het magazine?
  De kosten voor het drukken van het magazine bedragen €4,15 per magazine (bij een minimale afname van 100 stuks).
 • Ik ben onlangs gepromoveerd, kan ik nog een magazine laten maken?
  Ja hoor, dat kan zeker. Hoe meer mensen toegang krijgen tot jouw kennis, hoe beter!
Anker 1
bottom of page