top of page

PLANNING

IN PRESS proefschrift magazine

Je wilt graag een proefschrift magazine laten maken, maar daar niet onverwachts veel tijd mee kwijt zijn in een periode die toch al veel van je vraagt. Geen zorgen. Hieronder vind je een overzicht van de planning* van IN PRESS proefschrift magazine. Het enige wat jij hoeft te doen is tussendoor feedback geven op de inhoud van de tekst en op de vormgeving. 

Week 0

Week 2

Week 4

Week 6

Week 7-8

Week 9

Week 10-11

Week 12

Neem contact op om het online interview te plannen. Het is raadzaam dit te doen minimaal 12 weken voorafgaand aan het moment dat je het magazine beschikbaar wil stellen. Doorgaans nemen onderzoekers contact op op het moment dat het proefschrift klaar is voor de leescommissie. Hoe eerder je contact opneemt, hoe beter :)!

Online interview van ongeveer 1,5 uur vindt plaats. 

Eerste tekstversie klaar. Jij geeft deze week inhoudelijke feedback (revisieronde 1)

Tweede tekstversie klaar. Jij geeft deze week inhoudelijke feedback indien nodig (revisieronde 2)

Tekst is klaar inclusief opmaak magazine. Jij geeft feedback op het design van het magazine (revisieronde 3).

Magazine is klaar. NB: voor tekst- of designaanpassingen na de gebruikelijke revisierondes wordt €60,- (incl BTW) gerekend (per extra revisieronde).

Magazine online.

Magazine gedrukt. De meeste onderzoekers laten tussen de 100 en 200 magazines drukken. Je kan eenvoudig magazines bij laten drukken mocht je toch te weinig magazines hebben.

*Dit tijdspad is een richtlijn. 

Goed om te weten:

1. Ik zal je vragen je Nederlandse samenvatting te delen voorafgaand aan het online interview zodat ik me inhoudelijk kan voorbereiden.

2. Ik zal je vragen een kort stukje over jezelf te schrijven voor de achterkant van het magazine. Ook vraag ik je een rechtenvrije recente foto van jezelf te sturen.

3. Het magazine zal ontworpen worden op basis van de cover van je proefschrift. Heeft iemand anders dan proefschrift AIO de cover voor je ontworpen? Vraag dan toestemming aan diegene om het ontwerp voor het magazine te gebruiken en eventueel te bewerken. Gebruik je een bestaande afbeelding voor je cover? Zorg dan dat deze rechtenvrij is. 

4. Houd er rekening mee dat het drukken van het magazine ongeveer 1 week in beslag neemt.

5. Wil je vanuit het magazine naar een online versie van je proefschrift of naar je publicatielijst verwijzen? Dat kan! Zorg dan wel zelf voor een link naar je proefschrift of online publicatielijst. 

bottom of page