top of page
  • Foto van schrijverLiza

Deel je passie voor wetenschap op LinkedIn met deze 12 post-ideeën

Je wilt als wetenschapper graag actiever zijn op LinkedIn. Bijvoorbeeld omdat je je zichtbaarheid wil vergroten, kennis wil delen of je netwerk uit wil breiden. Of gewoon omdat je het leuk vindt. Maar waar post je dan over? In deze blogpost deel ik 12 inspiratie onderwerpen voor wetenschappers die iets willen posten op LinkedIn.


1. Een publicatie

Als er net een artikel of boekhoofdstuk over je onderzoek is verschenen, deel het dan op LinkedIn! Vergeet niet om er een mooie afbeelding bij te plaatsen en een link naar het artikel. Tip: plaats de link naar je artikel in een comment onder de post in plaats van in de post zelf.


2. Een evenement

Heb je een interessant congres, seminar of workshop bezocht? Deel wat je ervan hebt geleerd in een post.


3. Publicatie in jouw vakgebied

Besteed een post aan een interessant artikel dat net verschenen is in jouw vakgebied.


4. Interessant boek, podcast of blog

Schrijf eens een post over een interessant boek dat te maken heeft met je onderzoek. Of deel een podcast of blog die je hebt gelezen en waarvan je denkt dat andere wetenschappers er ook iets aan hebben. Zo las ik laatst het boek 'The Narrative Gym' van Randy Olson, PhD. Echt een aanrader! Ik zou er eens over moeten posten...5. Shout out

Heeft een collega een mooie prijs gewonnen of een andere prestatie geleverd? Zet diegene in het zonnetje, zo laat je meteen zien waar je werkt en met wie je je omringt.


6. Persoonlijk inzicht

Als jonge wetenschapper leer je veel. Wat heb je bijvoorbeeld de afgelopen maanden als promovendus geleerd? Is dat wellicht interessant voor andere wetenschappers om te horen?


7. Update onderzoeksproject

Schrijf eens een bericht over waar je nu staat met je onderzoeksproject. Ben je aan het schrijven of juist data aan het verzamelen?8. Antwoord op een vraag

Misschien heb je onlangs een interessante vraag van iemand gekregen tijdens een lezing. Kan je hier een post aan wijden? En het antwoord geven?


9. Doe een aankondiging

Organiseer je een evenement of staat er een interessante lezing op de agenda die wellicht voor je netwerk ook te bezoeken is? Deel het!


10. Deel een afbeelding

Heb je een mooie afbeelding gevonden? Dan is het leuk om daar iets bij te vertellen, beschrijf iets over wat de afbeelding voor jou betekent en wat de link met je onderzoek is.


11. Deel een quote

Pak een mooie quote en wijd uit wat deze over jou(w onderzoek) zegt. Ik vind deze quote mooi: 'Nothing in science has any value to society if it is not communicated' van Anne Roe, PhD.


"Nothing in science has any value to society if it is not communicated." - Anne Roe, PhD

12. Een feitje/weetje

Deel een interessant feitje of weetje over je onderzoek. Jij weet vast wel iets wat nog niet algemeen bekend is. Zo verras je anderen met jouw kennis.


Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan om jouw LinkedIn-posts interessant en waardevol te maken. Succes met je volgende LinkedIn-post!

157 weergaven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page